We gaan niet te veel woorden aan onszelf besteden. Deze website draait rond onze adoptiedochter. Maar toch een kleine voostelling voor de mensen die het ongeluk hebben om ons niet persoonlijk te kennen (lol).
Omdat het altijd gemakkelijker is om commentaar te geven over iemand anders, hebben we het zo opgevat: Christine stelt Carl voor en omgekeerd.

Carl over Christine
Ik zal één en ander over Chrisje proberen te schrijven in de hoop om niet al te veel potten te breken :-/
Geniet in de eerste plaats van enkele zeldzaamheden. Christine op foto, da’s een bijna hopeloze zoektocht. Waar een camera is, blijft ze meestal ver uit de buurt. Ik heb er toch één gevonden. Dan nog in de keuken!!! Toch niet haar meest favoriete bezigheid. Dit wordt een collectors item!

Christine als partner beschrijven in enkele woorden is niet te doen. Geef me een boek…. En dan nog. Maar t’is hier gene big brother hé. Laat het ons hier bij houden: het is een schatteke, en zijt maar gerust dat er genoeg pit in zit om het spannend en ongelooflijk boeiend te houden. Een vrouwke die een man genoeg ademruimte geeft om zichzelf te zijn, waar vind ge da nog? Ik vind het ook een sterke madam die op moeilijke momenten stevig overeind blijft en het hoofd koel weet te houden. Het is een zeer complementaire wederhelft en zorgt ervoor dat 1+1=>2. Zorgen voor mensen die het wat moeilijker hebben vindt ze vanzelfsprekend. Ze heeft een groot hart voor kinderen en zeker ook een groot moederhart. Ik ben er gerust in dat ze een schitterende moeder zal zijn.

Als ze ‘s morgens vroeg het huis verlaat, gaat ze verpleegsterke spelen in rusthuis “Het Hof” in St-Niklaas. Dit doet ze met enorm veel inzet, verantwoordelijkheidsgevoel en warmte voor de bewoners. Ze begon hier 20 jaar geleden als bejaardenhelpster maar vond pas rust na een opleiding in sociale readaptatiewetenschappen en nadien – als late roeping -via de dagschool tot verpleegkundige. Straks zullen ze de goede zorgen van Christientje toch even moeten missen wegens verlof, adoptieverlof, halftijds ouderschapsverlof en 1/5 tijdkrediet…

Christine over Carl
Tja…. Carl in de krant, op TV of ergens anders in de belangstelling, da’s geen zeldzaamheid. Daarin zijn we tegenpolen. Maar ne foto vinden waar hij op staat zonder een ACV-groene uitrusting is een even grote uitdaging.

Carl als partner beschrijven is in enkele woorden ook niet te doen. Maar wat ik er van kwijt wil, is dat het een man is zoals iedere vrouw er wel een zou willen. Hij deed mij in mezelf geloven, werkte aan mijn zelfvertrouwen, stimuleerde mij om op latere leeftijd te blijven studeren… Hij is mijn steun en toeverlaat. Behalve alle andere dingen is hij ook nog mijn beste vriend. Ziet in alles en iedereen het positieve (waar vindt ge da nog?), krijgt de kriebels van oneerlijkheid en onrechtvaardigheid. Kortom, een bovenstebeste echtgenoot die onze dochter met heel veel liefde en zorg zal laten opgroeien tot de dochter die mee zal ijveren voor een betere wereld waarvan Carl droomt. Ondanks zijn grijzende haren heb ik ook een “nieuwe” man. Hij kiest er zeer bewust voor om straks samen met mij adoptieverlof te nemen en nadien 4/5 te werken om te genieten van zijn deel in de gezinstaken.

Als hij ’s morgens een beetje later opstaat dan mij (maar véééééél later dan mij thuiskomt) dan trekt hij naar het sociaal centrum in Dendermonde of is hij op de baan voor vakbondsactiviteiten. Hij is namelijk vakbondssecretaris voor de textielsector. Jaja… zo ene…. Maar hij ziet er zo niet uit… zeggen de mensen!? Naar mijn inschatting is hij voor die job gemaakt, het is een echt sociaal beest. Zijn vakbondsmilitanten zijn als familie en vrienden (… ook veel vriendinnen…!!!) voor hem. Hij gaat door een vuur voor het verbeteren van de arbeidssituatie van de arbeid(st)er in de sectoren die hij opvolgt. Hij kan enorm afzien (en ik dan ook als hij thuiskomt!) van onrechtvaardigheid en gebrek aan respect ten aanzien van werknemers. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij omwille van zijn eerlijkheid en correctheid ook een gerespecteerde gesprekspartner is voor de bazen of voor zijn collega’s van andere vakbonden. Hoe zou ik dat nu het beste samenvatten?… allé… Carl is één brok sociaal engagement.

Er zijn ook nog Pieter en Wendy
Pieter is de zoon van Carl en Wendy is zijn vriendinnetje (en onze webmaster). Beiden studeerden regentaat en Wendy is ook nog leerkracht lager onderwijs. Ze kunnen onze dochter dus wel wat wijsheid bijbrengen. Het worden zeker ook trouwe thuiswachters zodat wij ook nog eens kunnen buiten komen! Een foto die we van hen vonden typeert hen helemaal. Pieter in zijn mountainbike uitrusting en Wendy daarbij trouw aan zijn zijde.